Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма опасност екарисажът в Шумен да спре работа тази седмица

13 октомври 2014, 12:08 часа • 9467 прочитания

До края на седмицата няма опасност шуменският екарисаж да спре работа. Информацията съобщи управителят на дружеството Мирослав Александров.

„Очакваме държавата да ни изплати поне част от дължимото”, заяви той. Задълженията към екарисажа в Шумен са близо 3 млн. лв. за дейността по трупосъбиране и обезвреждане, информира Радио Шумен.

„Продължава извозването на умрели от „син език” животни, като в Североизточна България вече почти няма. В момента усилията ни са насочени към Кюстендилско”, каза още Александров.

Със заповед на председателя на Българската агенция по безопасност на храните в края на август бе разпоредено да се организират временни трупосъбирателни площадки във всяко населено място.

Разпореждането бе дискутирано на извънредно заседание на Общинската епизоотична комисия в Шумен, проведено на 28 август. При последвалото обсъждане беше устанвоено, че при спазването на всички необходими процедури, самото строителство на площадките ще може да се извърши в края на тази и първата половина на следващата година.

"Въпреки това, тъй като не може да се даде гаранция, че в бъдеще няма да има други подобни ситуации община Шумен ще завърши подготовката на необходимите проекти", заяви в началото на септември кметът Красимир Костов.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес