Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Министерството на туризма изцяло подкрепя инициативите на Община Шумен

31 май 2016, 13:07 часа • 462 прочитания

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще съдейства на общинската администрация в Шумен за развитие на туристическия бизнес, това стана ясно след днешната й среща с кмета на община Шумен Любимир Христов.

Тя участва и в дискусия по темата за бъдещето на бранша, заедно с туроператори от региона, която се проведе в зала „Тича” на Гранд хотел „Шумен”.

„Това е секторът, който икономически може да дръпне много региона, благодаря за изразената воля да се развива този бизнес на територията на Община Шумен и в цялата област”, каза министър Ангелкова, цитирана от Topnovini.bg.

Тя посочи, че министерството изцяло ще подкрепя инициативите на общината. На първо време, още до края на м. юни ще се проведат информационни дни в Шумен и експерти от министерството ще дойдат да представя в града възможностите за кандидатстване по европрограми.

През миналата година едва 49 000 туристи са посетили община Шумен, за сравнение в община Велико Търново броят им е бил 780 000, а във Варна са дошли – над 2 млн. туристи.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес