Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Екарисажът в Шумен възобнови работа

10 ноември 2014, 16:23 часа • 8940 прочитания

Екарисажът в Шумен е възобновил дейността по събиране и обезвреждане на отпаднали животни. Информацията съобщи управителят на заведението Мирослав Александров.

От 5 ноември се работи с нормален график. Два пъти седмично се събират и извозват умрелите животни от 18 области в страната.

Частично са разплатени 10-15% от общо дължимата на екарисажа сума за тази дейност, посочи Александров. Има обещание при актуализацията на бюджета за 2014 г. да бъдат заложени средства за окончателно разплащане с дружеството, което в продължение на десет месеца работи за собствена сметка, информира агенция "Фокус". 

„С получените дотук пари погасихме доста от задълженията си към доставчици и съобразно броя на умрелите животни, които съберем сега, ще стане ясно за какъв период от време ще ни стигнат, но няма да е задълго”, коментира управителят на екарисажа. Той отбеляза, че ще направят всичко възможно и ще работят в икономичен режим, за да може отпуснатите средства да стигнат за обезпечаване на дейността по събирането на трупове, до окончателното изплащане на общодължимата сума.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес