Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 учители от шуменско получиха почетното отличие "Неофит Рилски"

21 май 2014, 17:16 часа • 16328 прочитания

Осем учители от Шуменска област получиха почетното отличие "Неофит Рилски" от Министерството на образованието и науката във връзка с 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Това съобщиха от регионалния инспектората по образованието в Шумен.

Отличия бяха присъдени на Ема Радушева от СОУ "Панайот Волов" – Шумен, Даниела Димитрова от ЦДГ № 35 "Изворче", Дарина Спасова и Светла Стоянова от НУ "Илия Р. Блъсков" – Шумен, Светлозара Спасова от ІІ ОУ "Д-р Петър Берон" – Шумен, Росица Димитрова и Валентина Иванова от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" – Смядово и Валя Динева от ОДК – Шумен. Те бяха раздадени на церемония в резиденция „Лозенец” в столицата

Наградите бяха връчени от министъра образованието проф. Анелия Клисарова за високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета. Предложенията за отличените са дадени от училищните колективи след одобрение на Регионалния инспекторат по образование.

Отличие от министър Клисарова получиха 306 педагози от цялата страна. То се присъжда на учители, които с дългогодишната си и професионална дейност са допринесли за развитието на образователната система.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес