Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зрителите ще влияят на живота в къщата на Big Brother

07 октомври 2024, 16:11 часа

След шестгодишна пауза предаването Big Brother, което премени телевизионната история, се завръща в ефира на NOVA. Новият сезон обещава да е по-интересен и по-различен от всякога. Повече подробности за риалитито научихме от психолога Ани Владимирова и продуцента Краси Ванков, които разказаха за формата в студиото на "Събуди се".

За предстоящия старт на шоуто няма особено много информация. "Причината да се знае малко се крие в генезиса на този проект, защото то е единственото предаване в ефира в момента, което не е направено на запис и не е монтирано и излъчвано. Това е нещо, което ще се случва на живо пред очите на зрителите", сподели продуцентът Краси Ванков и допълни "Ще гледаме всички заедно и ще реагираме спрямо ситуацията".

Още: Любими актриси са водещите на новата телевизионна игра "Кажи честно" по bTV (СНИМКИ)

Новите участници

От интервюто стана ясно, че интересът на хората да се включат в социалния експеримент е бил огромен, като прага на къщата на Big Brother ще прекрачат 16 съквартиранти, които са подбрани сред 11 000 човека, записали се в базата данни.

Продуцентът разясни, че предаването тази година отново ще бъде направено такова, каквото е замислено преди 25 години - с участието на обикновени хора. "Това са хора с ярки характери и поставяйки ги на едно място, ще видим как те ще намерят правилния път да комуникират и да съжителстват. Big Brother е създаден като социален експеримент, а не като телевизионно предаване. По-късно някой е решил, че той може да бъде показан на аудиторията" - обясни Ванков.

Още: Любим участник на зрителите влиза в "Игри на волята" All Stars (СНИМКИ)

Ролята на зрителите в риалити формата

"Центърът на този сезон ще е интерактивност. Тя ще е нишката през целия сезон. Зрителите ще разберат повече за нея още във вторник, на старта на предаването. Зрителите ще решават кой ще гонят и кой трябва да напусне къщата. Стандартният вариант е такъв – съквартирантите номинират, а зрителите решават кой да излезе от номинираните. Този сезон даваме право на зрителите да влияят на живота в къщата. Те ще дават път и посока какво да се случва", обясни продуцентът за ролята на зрителите в предаването.

Какво ново предстои?

"Ако преди гледахме капсулирано предаване и изумени наблюдавахме какво се случва в него, то сега ще имаме влияние върху живота и хората вътре...Ние ще сме тези, които ще движим събитията" - поясни Ани Владимирова.

Още: Млад милионер и жена, която не крие фетишите си, са сред кандидатите за Big Brother

Михаела Каръмова
Михаела Каръмова Отговорен редактор
Новините днес