Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Васил Гюров с голяма печалба от "Стани богат". Ето за какво ще дари всички пари

20 септември 2023, 09:45 часа

Българският музикант и активен общественик Васил Гюров спечели много голяма сума от "Стани богат" и ще я дари цялата. Основателят на група "Ревю" направи много силна игра и в крайна сметка получи чек за 20 000 лв., но можеше да спечели и 30 000 лв., ако не се беше отказал. Музикантът обяви, че ще дари цялата сума на Националния студентски дом в София.

Още: Михаил Билалов слага край на "Стани богат"

На кой въпрос се отказа Васо Гюров

Снимка: Стани богат/Facebook

Въпросът, на който Гюров се отказа, гласи следното: "Към кой университет през 1664 г. е създадена академичната длъжност Лукасов професор по математика?". Възможните отговори бяха: Оксфорд, Кеймбридж, Харвард и Принстън. Тъй като Васил Гюров вече нямаше жокери, а и се колебаеше между първите два отговора, той прецени, че е по-добре да се откаже и да не рискува 20 000 лв. Той обяви, че се отказва и по този начин осигури сумата за подпомагане на Националния студентски дом. Извън играта Гюров все пак отговори на въпроса и то вярно.

Каузата на Гюров

Ето какво разказа Васил Гюров за Студентския дом в началото на играта му в "Стани богат": "За съжаление в момента е в плачевно състояние. Каузата, с която аз влизам, е да се обърне повече внимание, държавата да помисли малко повече. Ще дам един цитат на цар Борис III от времето, когато са го построили - да бъде едно средище за "умовете и сърцата на просветените българи". Каузата е тази - да върнем желанието за просвещение на нашето общество."

Още: Мини сериал ще разобличи най-голямата измама в "Стани богат"

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес