Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трима напуснаха "Островът на 100-те гривни" след най-изтощителната и емоционална седмица (СНИМКИ)

11 октомври 2024, 11:45 часа

В най-гладната, изтощителна и емоционална седмица от началото на хитовото риалити "Островът на 100-те гривни" трима си тръгнаха от Филипините. Предприемачът Ивайло Секулички напусна предаването по bTV, след като дари последната си гривна и живота си в играта на участничка от своя лагер "Глория". Преди него инфлуенсърът Еляса Хасан и емигрантът в Германия Грозденка Владова също се разделиха с екстремното приключение, измъчвани от здравословни проблеми. Съперниците им, които продължават жестоката битка за оцеляване и за дял от голямата награда от 300 000 лева, ги изпратиха с аплодисменти.

Ивайло се озова на елиминация след рискова и неуспешна стратегия на сълагерника си, IT специалиста Шериф Алла Елдин. Заплахата от отпадане надвисна и над Марина Хаджийска, която е земеделец и майка на две деца. Двамата паднаха в игра за прецизност от тенисистката Петя Гергова от лагер "Нумеролозите". Съдбата им се оказа в ръцете на златногривния Шериф и той реши да запази в играта Ивайло, с когото го свързва приятелство и извън предаването. Волята му обаче не беше зачетена.

Снимка: bTV

Снимка: bTV

Още: Силна участничка в "Островът на 100-те гривни" не успя да сдържи сълзите си. Вижте защо

 Трогателен жест на Секулички

"Благодарен съм за това, което правиш за мен. Но ние с Марина сами поехме риска да участваме в играта за оцеляване и още тогава ти казах - ако накрая трябва да избереш кой да остане, това трябва да е тя. Защото Марина има да покаже много, тя е силен човек и добър пример за всяка майка и жена", каза Ивайло и даде последната си гривна на младата жена.

Снимка: bTV

Трогателният му жест разплака не само нея, но и всички в кръга. "Това е едно от най-мъжките неща, които един джентълмен може да направи", каза водещият Александър Сано, едва сдържайки сълзите си. Решението на Секулички да си тръгне със сигурност ще има последствия - липсата му вероятно ще се отрази на силната коалиция, която той сформира с Шериф, студента по медицина Берке Йозтюрк и артиста Георги Коджабашев.

Още: Кои зодии са играчите в „Островът на 100-те гривни“?

Здравословни проблеми за Грозденка и Еляса

Безпощадният глад и изтощителните битки също се отразяват на участиците. След като влезе в поредица от тежки игри, инфлуенсърът Еляса получи възпаление на мускулите, а връщането му на Острова се оказа невъзможно. От болничното легло той дари гривните си на най-добрата си приятелка в предаването, маркетолога Рената Пачева.

Снимка: bTV

Грозденка, която получи непроходимост на червата, също беше посъветвана от лекарите да прекрати участието си на Филипините. Единствената си гривна тя завеща на Секулички.

Снимка: bTV

Като в "Игрите на глада"

Междувременно гладът на Острова стигна своя пик, а новината, че в океана ще акостира сал с храна, беше посрещната с бурна радост. Оказа се обаче, че трите лагера трябва да се преборят за провизиите. След мощна и отлично координирана атака на плячката, "Глория" пренесе от сала до брега над 75 килограма, триумфира в "игрите на глада" и получи правото да запази всичко събрано. Втори, с малко над 40 килограма храна, се оказаха "Нумеролозите". Според правилата, те трябва да се разделят с половината от спечеленото. Последни, с около 38 килограма, останаха в "Мимо-Гарсия" и техните провизии ще бъдат отнети. Въпреки че останаха на опашката, в лагера с най-малко мъже се представиха достойно. "Когато дойдох в този лагер, заварих сбирщайн от ексцентрици, гледащи в различни посоки. Днес се превърнахме в боен отбор. И макар че коръбът потъва, потъваме заедно", обяви предприемачът Мирослав Джоканов.

Още: Гордите в "Игри на волята" запазиха племето си цяло (ВИДЕО)

Михаела Каръмова
Михаела Каръмова Отговорен редактор
Новините днес