Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Том Ханкс влезе в кожата на Уолт Дисни

08 ноември 2012, 10:18 часа

Актьорът Том Ханкс участва в новия филм "Спасяването на г-н Банкс", където влиза в кожата на Уолт Дисни - аниматор No 1 на всички времена. Сюжетът на лентата се върти около това как кинокомпанията "Дисни" придобива правата за екранизацията на "Мери Попинс" от Памела Травърс, а първите кадри от него вече се появиха в интернет пространството.

Първата книга от серията за детегледачката-вълшебница е публикувана през 1934 г. "Дисни" опитва да вземе правата в края на 30-те, но родената в Австралия писателка дълго отказва.

В крайна сметка правата са купени и филмът "Мери Попинс" излиза на екран през 1964 г. - две години преди смъртта на Уолт Дисни, предаде БГНЕС. Лентата е номинирана в 13 категории за "Оскар", като печели 5 златни статуетки - за "най-добра актриса", "най-добра песен", "най-добър саундтрак", "най-добър монтаж" и "най-добри специални ефекти", предаде Контактмюзик.

Памела Травърс, която умира в Англия на 97-годишна възраст през 1996 г., обаче остава недоволна от екранизацията.

Снимките на "Спасяването на г-н Банкс" стартираха на 6 ноември в "Дисниленд" в Калифорния. Ролята на Травърс се изпълнява от лауреата на "Оскар" Ема Томпсън. Премиерата на филма е планирана за 20 декември 2013 г.

Редактор: Десислава Симова

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес