Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Робърт Дауни Джуниър преработва "Световъртеж" на Хичкок

25 март 2023, 11:06 часа

Не е нужно да сте изследовател на класическото кино, за да знаете, че Алфред Хичкок е оказал огромно влияние върху Холивуд, което усещаме и до днес. Затова е съвсем естествено да получим римейкове на най-известните му творби, за да разширим влиянието на режисьора сред новите поколения кинозрители. "Deadline" съобщава, че Paramount Pictures иска да направи римейк на трилъра на Хичкок "Световъртеж" от 1958 г. и иска филмът да започне с любимеца на филмовата вселена на Marvel Робърт Дауни Джуниър.

В оригиналния "Световъртеж" Джеймс Стюарт играе полицай, който се сблъсква със сериозна травма по време на работа и тази травма му дава дълбоко чувство на акрофобия и (както се досещате) световъртеж. Той трябва да се пенсионира заради това, но успява да използва полицейските си умения, когато негов познат го наема да започне да наблюдава съпругата му, за да разбере повече за причините, поради които тя се държи толкова странно. Ако Paramount постигне своето, Робърт Дауни ще изиграе образа на полицая, който някога е бил игран от Стюарт.

Paramount е студиото, което ни донесе оригиналния филм, и поради тази причина наследниците на Алфред Хичкок искат Paramount да бъде студиото, което стои зад този амбициозен римейк. Само времето обаче ще покаже дали този римейк ще доведе до революция в холивудското кино, както направи оригиналът. Филмът от 1958 г. представя на публиката техниката на "dolly zoom", която е идеална за показване на изкривеното възприятие на света от страна на героя - техника, която се използва и до днес.

Ще бъде интересно да видим дали точно тази техника ще бъде използвана в по-новия филм.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес