Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Разбивачът Ралф" издуха "Полет" и "Арго"

05 ноември 2012, 09:44 часа

Новата рисувана история на Дисни "Разбивачът Ралф" направи феноменален дебют начело на северноамериканския боксофис, изпреварвайки цели два пъти втория "Полет", който е друга премиера на масовия екран този уикенд.

Анимационният филм на Дисни, който показва неудачен и недолюбван персонаж от видеоигра, който се опитва да стане герой, събра в кината на САЩ и Канада 49,1 милиона долара пред "Полет ", който получи гласовете на стойност около 25 милиона долара, предаде БГНЕС.

Историята на "Полет" пък се развива около Дензъл Уошингтън като разстроен пилот, който става герой и ... обратно. Филм на Земекис.

На трето място е вече познатият трилър "Арго" на Бен Афлек с антиирански привкус и героизъм от ЦРУ през 1979 г. Тук зрителите дадоха през уикенда 10,2 милиона долара, за да ги прибавят към досегашния сбор на Бен Афлек и компания достигнал 75,9 милиона за три седмици.

Ръсел Кроу във феодален Китай е нов играч на сцената в "Човекът с железните юмруци" и 8,2 милиона долара за първия му уикенд.

По-нататък във финансовата класация на филмите с едно място нагоре – от шесто на пето - се качи френският екшън на Люк Бесон " Твърде лично - 2" с Лиъм Нилсън и 6 милиона прибавени за общата сума от 125,6 милиона долара.

Уашовски и техният "Облакът Атлас" е шести с 5,25 милиона.

До десето място в боксофиса следват "Хотел Трансилвания", "Паранормална активност - 4", комедията "Тежка категория" и "Сайлънт хил: Откровение".

Редактор: Десислава Симова

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес