Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рапърът Питбул ще бъде водещ на Американските музикални награди

24 ноември 2013, 11:50 часа

В театър "Нокиа" в Лос Анджелис тази вечер ще се състои церемонията по връчване на Американските музикални награди. Водещ ще бъде рапърът Питбул, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Питбул е избран отчасти и заради латино корените си, защото на церемонията ще бъде отбелязана 25-годишнината от участието на Глория Естефан и 15-годишнината от въвеждането на категорията Любим латино изпълнител. Естефан е първата латино певица, пяла на церемонията за Американските музикални награди.

В театър "Нокиа" Питбул ще изпее хита си "Timber" с Кеша.

На церемонията по връчване на Американските музикални награди ще пее и Лейди Гага. На сцената ще излязат също хип-хоп дуетът Макълмор - Райън Луис, Кендрик Ламар. На шоуто със свои изпълнения ще се представят Майли Сайръс, "Уан дайрекшън" и "Имаджин дрегънс".

Джъстин Тимбърлейк за пръв път ще се представи със свое изпълнение на шоуто като самостоятелен артист, съобщи Контактмюзик. Последната му сценична изява на церемонията за Американските музикални награди беше през 2000 г. като член на групата "Ен синк", припомня изданието.

Хип-хоп дуетът Макълмор - Райън Луис, аренби певецът Бруно Марс и поп звездата Риана са тазгодишните номинирани за Американските музикални награди в топ категорията изпълнител на годината , припомня Ройтерс.

Рапърът Уил Ай Ем и певицата Кели Кларксън обявиха на 10 октомври имената на номинираните в петте топ категории в телевизионното шоу на канала Ей Би Си - "Добро утро Америка".

Макълмор-Райън Луис ще се състезават също и в престижната категория "нов изпълнител на годината". В тази секция получиха номинации кънтри дуетът "Флорида Джорджия лайн", поп певицата Ариана Гранде, алтернативната банда "Имаджин дрегънс" и Филип Филипс, победителят в 11-ия сезон на риалитито "Американски идол".

Макълмор - Райън Луис ще участват и в надпреварата и в категорията "сингъл на годината" с хита си "Thrift Shop". Тук ще са в конкуренция с Робин Тик с "Blurred Lines" и с "Флорида Джорджия лайн" с "Cruise".

25 -годишната Риана ще се състезава с Тейлър Суифт и с Пинк за наградата на топ поп или рок изпълнителка. Миналата година големият победител на Американските музикални награди бе канадския тийнейджърси идол Джъстин Бийбър, който взе призове в три категории. Тази година той не получи нито една номинация за
значими награди.

Номинираните се избират въз основа на излъчванията им в ефир и популярността им в интернет. Носителите на Американските музикални награди се определят чрез онлайн гласуване от феновете. Церемонията в театър "Нокиа" ще бъде предавана от телевизионния канал Ей Би Си.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес