Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Принц Джордж има 7 кръстници

23 октомври 2013, 19:36 часа

Синът на принц Уилям и Кейт Мидълтън - Принц Джордж, беше кръстен днес в параклиса на двореца Сейнт Джеймс в Лондон. 

Херцогът на Кеймбридж и съпругата му избраха седмина свои близки приятели за кръстници на първородното им дете, което се роди през юли. 

На церемонията по кръщаването на третия в реда за наследяване на трона присъстваха, освен родителите му, кралица Елизабет II, принц Чарлз и принц Хари. 

Кейт Мидълтън изглеждаше великолепно в кремава рокля на Alexander McQueen и шапка в същия цвят. Принц Джордж пък беше облечен в копие на рокля от дантела и сатен, която първоначално е била направена за най-голямата дъщеря на кралица Виктория през 1841 година. 

Бременната дъщеря на принцеса Ана Зара е кръстница заедно с приятелката от училище на Катрин Емелия Джардин-Патерсън и Джулия Самюел, близка приятелка на покойната майка на принц Уилям Даяна. 

Функциите на кръстник ще изпълняват бившият частен секретар на Уилям и Хари Джейми Лоутър-Пинкъртън, приятелите от детинство на принца Уилям ван Кътсем и граф Гросвенор, както и Оливър Бейкър, който бил състудент на кралската двойка в шотландския университет Сейнт Андрюс.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес