Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пенчо Пенчев с нов рекорд за Гинес и с коктейл посветен на Варна

14 март 2014, 16:32 часа

Пенчо Пенчев, който освен професионален барман е и шеф на Българската асоциация на барманите за пореден път счупи рекорда за най-много предлагани коктейли.

Петима негови колеги му помогнаха за подобряването на рекорда, като пред жури от “Гинес – световни рекорди” предложиха 2014 коктейла.

В помощ на 47-годишния Пенчев в начинанието се включи и един от най-добрите бармани в света, а именно двукратния световен шампион в класически стил – варненецът Васил Колев.

Още през 2002г. Пенчо Пенчев успява да миксира 974 коктейла, след което рекордът му е подобрен. След това, през 2012 година, той подобрява собствения си рекорд с 1244 коктейла, но през миналата година отново му  е отнет, информира dariknews.bg.

Днешното постижение бе регистрирано oт съдията на „Гинес - световни рекорди" Джак Брокбанк. Британецът връчи на Пенчев удостоверение, като обяви варненския барман за „Oфициално удивителен" (от девиза на Гинес - "Оfficially аmazing").

„Аз съм варненец и много се радвам, че Варна отново има бар с меню за Гинес . Без финансовата подкрепа на Община Варна рекордът нямаше да е същият", сподели Пенчо Пенчев.

В чест на постижението Пенчо Пенчев ще включи в менюто на бара и нов коктейл, посветен на Варна. Sea capital (Морска столица) представлява микс от водка, синьо кюрасо , ликьор от праскова, фреш лимон и сок ананас.

 

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес