Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пачино, Йохансон и Броуди ще снимат в България

20 юли 2012, 18:23 часа

Великият Ал Пачино, изкусителната Скарлет Йохансон и блестящият Ейдриън Броуди ще изиграят главните роли в еврейската киносага „Мешуга”. Продуцентите твърдят, че лентата би трябвало да се снима в София. Ако всичко върви по план, звездното трио ще се появи в страната ни в началото на следващата година.

„Мешуга” е своеобразно продължение на драматичната история в първата част от епоса „Шоша”. В него мистиката и реалността се преплитат. Сценарият на филма е по романа на Исак Зингер, който през 1978г. получава Нобелова награда за литература. Неслучайно световните критици го сравняват с мощта на Борхес и Кафка.

Главният герой Арел, в чиято роля влиза Ал Пачино е истински „мешуга”, което в превод от староеврейски означава човек, който е изгубил ума си. Броуди е на „ти” с еврейската тематика след блестящото си изпълнение в „Пианистът” на Роман Полански. За него актьорът бе удостоен с „Оскар”. През годините Скарлет доказа, че може да се справи със всяка роля и е истински хамелеон. Всичко това е сериозна предпоставка за един наистина добър филм.

За Йохансон това ще е второ гостуване в страната ни, след като в продължение на два месеца снима тук „Черната далия”. Докато Пачино и Броуди за първи път ще стъпят на българска земя.

Редактор: Боряна Кръстева

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес