Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Осъдиха сина на Джаки Чан на 6 месеца затвор

09 януари 2015, 16:36 часа

Джейси Чан, 32-годишният син на актьора Джаки Чан, бе осъден на шест месеца затвор и глоба от 2000 юана (322 щатски долара) за притежание на 100 грама марихуана и приютяване на наркомани в дома си, съобщиха световните информационни агенции.

Полицията задържа Джейси Чан в апартамента му в Пекин заедно с актьора Ко Кай и още няколко души миналата година. При обиска намериха 100 гр марихуана, а резултатите от изследването на Чан и Ко бяха положителни за наркотика.

"Наруших закона. Заслужавам да бъда наказан. Когато се върна в обществото, няма да правя така отново" - заяви Джейси Чан в запис от съдебната зала, излъчен от държавната телевизия.

Максималната присъда за такова провинение в Китай е три години. Съдът каза, че е проявил търпимост, защото Джейси Чан е признал вината си.

Синът на актьора вероятно ще бъде освободен след месец, защото ще бъде отчетено и времето, което е прекарал в ареста от август миналата година.

Употребата на незаконни наркотици нарасна много в Китай от няколко десетилетия, след като почти беше изкоренена.

Правителството започна агресивна кампания срещу тях, в която пострадаха много знаменитости. Те бяха порицани публично в медиите. Миналото лято в Пекин са арестувани над 7800 души.

Източник: БТА

 

 

Ева Петрова
Ева Петрова Отговорен редактор
Новините днес