Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Невестата на Франкенщайн

18 май 2012, 10:27 часа

Не! Не е това, което си мислите! А как знам какво си мислите ли? Ами сложете Скарлет Йохансон до купчина от 4 милиона долара и не е трудно на човек да му присветне.

Разбира се, намекнах за слуховете, че Скарлет ще играе в римейка на класиката от 1935 „Невестата на Франкенщайн”, но колкото и да ви е тъжно, статията няма да е за нея, а за една друга дама от американския хайлайф, наричана от щатските журналисти „Невестата на Уайлдънщайн”. Сега опитайте да се досетите защо е наречена така и после погледнете снимката й, за да разберете дали аналогията е сполучлива!

Всъщност, пълното име на дамата е Джослин Уайлдънщайн (Jocelyn Wildenstein). На кирилица често го изписват като Джоселин Уилденщайн, но това са подробности; по-важното е, че въпросната госпожа, която от 1999 година е вече бивша „невеста” на милиардера и търговец с предмети на изкуството Алек Уайлдънщайн, е похарчила между два и четири милиона долара за пластични операции, за да се получи резултатът, който виждате на снимката.

Още по-странно (или интересно – зависи от гледната точка) е, че според злите езици външният вида на дамата, който би накарал не невестата, а самият Франкенщайн да залегне енергично под масата, е получен не в резултат на умелата работа на пластичен хирург с четири леви крака, ами е търсен съвсем съзнателно, тъй като въпросната госпожа искала да заприлича на жена-котка и била напълно доволна от крайния резултат!

Не знам доколко горенаписаното е вярно, но все пак в цялата история има и нещо успокоително. Джослин може и да не успее да се класира в челната тройка на конкурс на Плейбой, но със сигурност се класира сред най-богатите жени на планетата. По условията на развода си ежегодно е получавала по 100 милиона долара в продължение на първите 13 години. Цялата сума възлиза на хубавата цифричка от 1 милиард и 300 милиона зелени американски долари. Всичко щеше да е прекрасно, ако нямаше една огромна лъжица катран в кацата с мед – по силата на „дребния шрифт” Джослин не може да похарчи и един долар от тази издръжка за нови пластични операции.

Ако се чудите, това далеч не единствената „брилянтна” работа на пластичните хирурзи. Не са малко знаменитостите, които в усилията си да свалят 20-30 годинки от ЕГН-то си, са заприличали на ходещи анти-реклами и могат да служат като нагледни пособия за студентите как не трябва да се правят пластичните операции.  Но това със сигурност не важи за Джейн Фонда, която както добре се вижда на снимката и на 74-годишна възраст би могла да посрами немалко значително по-млади дами.

Снимки: Getty images

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес