Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мишо Шамара: Одобрявам повече Прайд парадите от военните паради

15 юни 2023, 14:20 часа

Бащата на рап музиката в България - Мишо Шамара, написа скандален пост във Facebook в подкрепа на предстоящия гей парад, който ще се проведе на 17 юни в София.

Вижте още: Уникална красавица, ето коя е първата любов на Евгени Генчев (СНИМКИ)

Изпълнителят на "Фенки, фенки" дори сравни Прайда с военните паради:

"Милярди пъти одобрявам повече Прайд парадите от военните паради", гласи част от статуса му във Facebook.

Мишо Шамара е категоричен, че щом ни позволяват да се играят народни хора в Берлин, то и нашето общество трябва да е солидарно със София Прайд.

Публикуваме пълният текст на статуса от бившия рапър:

"Милярди пъти удобрявам повече Прайд парадите от военните паради . На прайд парада свободни хора искат да покажат какви са и че не искат да се крият и да бъдат дискриминирани . Не съм чул за бито един случай някой сърейт ако види гей парад и да се превърне магически в гей хаха . Не се страхувайте бе . не се и срамувайте да подкрепяте свободата на всеки да се самоизразява и да бъде това което той реши да обича както той/тя реши .Пълен съпорт за ЛГБТ обществото.

ПС : най лесно е да се подхлъзнете по вълната на омразата о страха и да бъдете спрели фашистки хомофоби. Истинският достоен човек би подкрепил борбата против дискриминацията на всяка маргинализирана общност. Дискриминацията е зло . Силният помага на слабият когато има нужда да се изправи. Гей хората да точно толкова хора както всеки друг. И са изпълнени със желание за живот любов и щастие както всеки друг. Кои сте вир да ги съдите обиждате или дори да си позволявате да ги нападате вербално или физически ?

ПС : на всякъде по света се правят фестивали на българската народна музика и се играят хора в Берлин Чикаго Токио прага Париж ню йорк . Никой не псува и не налита на бой само щото имаме различен фолклор и носии нали? кой ви дава правото тогава да обиждате хората различни от вас?"

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес