Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Леонардо Ди Каприо вдъхновил Боб Дилън

02 август 2012, 15:16 часа

Боб Дилън бил повлиян от Леонардо Ди Каприо за новата си 14-минутна песен, посветена на Титаник.

Певецът почерпил влияние от различни източници за заглавното парче в новия си албум "Tempest" ("Буря"), включително от ролята на Лео във филма от 1997 г. "Не мисля, че песента щеше да е същата без Лео. Нито пък филмът", сподели Дилън пред сп. "Ролинг Стоун".

Относно песента той заяви: "Хората ще кажат: "Е, тя не е много достоверна". Но един композитор не се интересува от това какво е достоверно. Това, от което се интересува, е какво е трябвало да се случи, какво е можело да се случи. Това е неговата собствена истина. Това е като хората, които четат пиеси на Шекспир, но никога не са гледали пиеса на Шекспир. Мисля, че те просто използват името му".

Дилън записал албума с бандата си и музиканта от Лос Лобос Давид Идалго, но крайният резултат се оказал много по-различен от планираното. "Исках да направя нещо по-религиозно. Просто нямах достатъчно религиозни песни", разкри певецът.

71-годишният Боб отрече новият му албум да е последен, както някои негови почитатели спекулираха заради факта, че последната пиеса на Шекспир се казва "Бурята". "Последната пиеса на Шекспир се казваше "Бурята", а не просто "Буря". Името на моя албум е просто "Буря". Това са две различни заглавия", заяви Дилън.

Редактор: Калина Здравкова

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес