Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Край с банските костюми на "Мис Америка" (СНИМКИ)

07 юни 2018, 06:45 часа

Банските костюми на може би най-популярния национален конкурс за красота "Мис Америка" вече са минало. Това обяви председателят на Съвета на настоятелите на конкурса Гретчен Карлсън пред ABC. Именно по ABC се излъчва и надпреварата, а следващото ѝ издание ще се проведе на 9 септември.

Според Карлсън обаче оттук насетне участничките в конкурса ще се оценяват по интелекта им, а не по красотата им. Тя призна, че това прави надпреварата не конкурс за красота, а "състезание". Самата Карлсън е бивша "Мис Америка" – от 1989 година.

"Искаме да оценим талантите и постиженията им, какви са интересите им и какво правят от социално естество, за да помагат на обществото", каза Карлсън. По думите ѝ, много момичета искали да участват в конкурса, но не и да се показват по бански костюми.

Преди две години Гретчен Карлсън осъди за сексуален тормоз бившия главен директор на Fox News Роджър Ейлс – за 20 млн. долара. Освен на Карлсън, Fox News плати обезщетения и на други жени за сексуален тормоз, но всичко беше уредено в частни сделки. Става въпрос предимно за водещи в телевизията.

Снимки: Getty Images/Guliver

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес