Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кейт Бланшет: В съвременното общество има явна липса на срам

30 август 2024, 10:02 часа

Кейт Бланшет говори пред "The Guardian" за "явната липса на срам" в съвременното общество по време на дискусия за новия си сериал за Apple TV+ - "Disclaimer".

Героинята на Бланшет - Катрин Рейвънскрофт, се сблъсква с публично опозоряване в психологическия трилър от седем епизода. Запитана по време на филмовия фестивал във Венеция дали начинът, по който обществото засрамва жените, се е променил през последните годин и как е подходила към тази роля като жена, австралийската актриса и режисьорка отговаря: "Винаги подхождам към всяка роля като жена, защото аз съм такава. Всъщност не мисля за това. В момента в обществото има явна липса на срам. Срамът е много различен от вината. Вината е много безполезна емоция, не се знае какво се прави с нея. Но срамът и съжалението, както и уроците, които човек може да извлече от това, са много силни".

"Просто погледнете начина, по който се опитвате да възпитавате децата. Ако публично ги засрамвате, това може да доведе до ярост. Личните разговори често са много по-силни от публичните. Не казвам, че публичните не са важни, но разговорите от типа "лице в лице за помирение са много по-силни от публичното засрамване".

Още: Бляскава Анджелина Джоли във Венеция представи филма за Мария Калас и бе забелязана с нов мъж (СНИМКИ)

Още за сериала

Психологическият трилър, чиято премиера ще се състои в Lido, е дебютът на петкратния носител на "Оскар" Алфонсо Куарон в широкобюджетен стрийминг сериал. Базиран на бестселъра на Рене Найт, той разказва историята на призната журналистка, която открива, че е главен герой в роман, който заплашва да разкрие най-мрачната ѝ тайна. "Всички ние имаме тъмни страни", казва Бланшет. "Мисля, че съществува система от вярвания, че ако хората не ви казват всичко, те имат зловещи страни, които крият. Това се нарича неприкосновеност на личния живот. Смятаме, че ако хората не са честни, те вършат гнусни неща, но може би ние самите сме в процес на справяне с тях. Аз играя жена, която има неща, които е погребала... травмиращи неща".

Запитана дали облеклото ѝ за премиерата на сериала ще бъде забележително, след като мина по червения килим в Кан с рокля, напомняща палестинското знаме, Бланшет се пошегува: "Ще отида гола.", предава БГНЕС.

Още: Връчиха "Златен лъв" за цялостно творчество на Сигорни Уивър (СНИМКИ)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес