Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гвардейци припадат, докато репетират парада за рождения ден на крал Чарлз III (ВИДЕО)

13 юни 2023, 19:00 часа

Гвардейци не са издържали на високите температури по време на репетициите за парада по повод рождения ден на крал Чарлз III, и са припаднали. Репетициите са се провели на 10 юни, а самото честване ще бъде на 17 юни.

По време на репетициите температурите на въздуха са стигнали близо 30 градуса по Целзий, а в комбинация с тежкото гвардейско облекло и специфичните шапки от мечешка кожа ситуацията за някои от участниците в парада се е оказала непоносима. Тези шапки тежат около 650 гр. и са високи близо 50 см. Важно е да се уточни, че вътрешността на шапките е куха, а структурата наподобява плетена кошница, така че е максимално олекотена.

Във видео, разпространено от The Telegraph, се вижда паднал гвардеец, който се е строполил, държейки тромпета си. На друг кадър пък са заснети четирима гвардейци, които тичат към друг припаднал, за да го отнесат с носилка. Според изданието най-малко трима души са припаднали по време на репетициите.

Репетицията бе наблюдавана от принц Уилям, който след това написа в Twitter: "Много благодаря на всеки един гвардеец, който се включи в репетициите за парада тази сутрин на жегата. Наистина тежки условия, но всички се справихте много добре."

Парадът, който ще се състои на 17 юни, се прави по повод рождения ден на монарха. Поводът се отбелязва два пъти: веднъж на самата дата на рождения ден (крал Чарлз III е роден на 14 ноември) и веднъж през юни с традиционния парад.

ОЩЕ: Арестуваха охранители на Елизабет II за пиянско сбиване

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес