Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Евреите сега разбират какво се случва на мюсюлманите": Сюзън Сарандън възмути Холивуд

22 ноември 2023, 14:05 часа

Актрисата Сюзън Сарандън разгневи колегите си в Холивуд след изключително непремерено изказване, което направи по време на пропалестинска демонстрация в Ню Йорк, предизвикана от продължаващата война в Израел.

Думите на актрисата, които възмутиха обществеността, гласят: "Много хора в момента се страхуват от това, че са евреи и сега започват да разбират какво е да си мюсюлманин в тази страна.". Това нейно изказване дотолкова ядоса колегите ѝ, че от топ студиото в Холивуд UTA са прекратили договора ѝ и повече няма да работят с нея, пише The New York Times.

Още: Основателят на Pink Floyd и актрисата Сюзън Сърандън в подкрепа на Асандж (ВИДЕО)

Противоречивата Сарандън

Не за първи път Сарандън заявява своята пропалестинска позиция, но досега не се е стигало до скандал. В нейните социални платформи актрисата е споделяла публикации на Роджър Уотърс от Pink Floyd, който в последните години залитна в пропутинска посока, а в момента е обвиняван в антисемитстки изказвания, заради които си има професионални проблеми.

Засега няма официален коментар от Сюзън Сарандън или от нейни представители, но се очаква скоро да има някаква реакция, тъй като недоволството срещу изказването на актрисата нараства.

Още: Арестуваха актрисата Сюзън Сарандън на анти-Тръмп протест

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес