Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джулиан Мур ще играе в третата част на „Игрите на глада”

14 септември 2013, 13:56 часа

Червенокосата красавица Джулиан Мур ще се присъедини към актьорския състав в екранизацията на последната книга от трилогията „Игрите на глада”. Слуховете за това се носеха от месеци, но едва сега бяха официално потръдени от продуцентската къща „Лайънсгейт”.

Мур ще изпълнява ролята на президент Алма Койн – лидер на бунтовниците, които се борят срещу диктаторския режим, описан в книгите на авторката Сюзан Колинс. Актрисата ще си партнира със звездите, пресъздаващи главните персонажи в поредицата – носителката на „Оскар” Дженифър Лоурънс, рускосият любимец на тийнейджърките Джош Хътчерсън и Лиъм Хемсуърт, дългогодишен приятел на певицата Майли Сайръс.

Антиутопичната поредица на Сюзан Колинс се превърна в абсолютен хит в цял свят. Филмът по първата книга излезе през май 2012 г., а този по втората се очаква през ноември тази година. Подобно на други хитове като „Хари Потър” и „Здрач” пък филмът по последната книга ще бъде разделен на две части. Те ще излязат на екран съответно през ноември 2014 и през ноември 2015 г.

Джулиан Мур е сред любимите актриси на режисьорите в Холивуд. Тя има четири номинации за „Оскар” и множество запомнящи се роли. Тази есен предстои да я гледаме и в новата екразнизация по класиката на Стивън Кинг „Кери”.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес