Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дизайнерката Стела Маккартни и Скин от Skunk Anansie с ордени от крал Чарлз III

09 февруари 2023, 10:25 часа

На 7-и февруари се състоя церемонията по връчване на най-високата степен на Ордена на Британската империя на британския дизайнер Стела Маккартни в замъка Уиндзор. Дъщерята на Пол Маккартни получи отличието за принос в дизайна и устойчивата мода.

На същата церемония вокалистката на рок групата Skunk Anansie - Скин, получи втората най-висока степен на същото отличие на Британската империя - OBE (Officer of the British Empire), но за изключителния ѝ принос за британската музика.

Стела Маккартни получи първата степен на Ордена още през 2013 г. от кралица Елизабет II. Дизайнерката бе удостоена с най-високата степен на ордена от покойната вече кралица миналото лято.

"Толкова съм горда и трогната. Чест за мен е не само това невероятно отличие, връчено ми от крал Чарлз III, но също и присъствието ми сред последните почести по повод рождения ден на Нейно Величество кралица Елизабет II", каза Маккартни, цитирана от БТА.

И Стела Маккартни, и Скин, чието истинско име е Дебора Дайър, бяха облечени впечатляващо за събитието. Дизайнерката бе заложила на тъмносиня рокля от регенеративна вълна, направена по поръчка. Вълната е продукт на "Програмата за регенеративно земеделие "Натива" и е съобразена с най-високите стандарти за опазване на околната среда и защита на животните. Аксесоарите ѝ пък са били направени изцяло от веган материи.

Скин от своя страна не изневери на рокаджийския си стил и бе заложила на черно кожено палто тип пончо с качулка и сребърни акценти, черен опушен грим и черни кожени ботуши на огромни платформи.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес