Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бонд грабна 90 милиона от Северна Америка за "добър ден"

12 ноември 2012, 11:35 часа

Последната лента за агент 007 продължава да чупи рекорди и да покорява върхове.

Скайфол триумфира този уикенд в боксофиса в Северна Америка, далеч пред "Световете на Ралф", показват данните на компанията Ексибитър.

23-та история от сагата на Джеймс Бонд, който тази година празнува своята 50-та годишнина на екран, не остави шансове на съперниците си, печелейки 90 милиона долара през първите си четири дни по кината в САЩ и Канада.

Той остави на второ място анимацията на Дисни за видеогероя Ралф, който показва характер и опитва да се превърне в просто герой. Донякъде успешно, защото "Разбивачът Ралф" прибавя 33 милиона долара към сметката.

"Полет" и друг герой, този път Дензъл Уошингтън, приземи успешно около 15 милиона през уикенда. Долара.

На четвърто място е ЦРУ - трилърът "Арго" на Бен Афлек, който разказва за проекта на ЦРУ да изведе нелегално от Иран шестима американци по време на Иранската революция през 1979 година, предаде БГНЕС. Шпионската история прибави 6,7 млн. долара и събра 85,7 милиона в четвъртата си седмица на екран.

Там повече от месец вече се задържа и френският екшън "Твърде лично 2" на Люк Бесон, с участието на Лиъм Нийсън. Филмът продължава успешната си американска кариера и този уикенд - на пето място е в боксофиса с 4 млн. долара, като събра дотук 131 млн. долара.

С 2,55 милиона следва комедията "Проф. тежка категория" и Салма Хайек.

Уашовски и "Облакът Атлас" (2,52 милиона) са на седма позиция.

Редактор: Десислава Симова

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес