Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Батман с коронавирус

05 септември 2020, 16:02 часа

Броени дни след като снимките на новия филм “Батман” започнаха отново след карантината, работата на снимачната площадка спря. Оказа се че Робърт Патинсън (познат от  хитовото заглавие “Здрач”) има положителна проба за COVID – 19, съобщава “Ню Йорк таймс”.

Продуцентите от Уорнър брос са лаконични. Те съобщиха, че член на екипа се е самозаразил. Медиите по цял свят обаче съобщават, че става въпрос именно за звездата на продукцията Патинсън.

Лентата се очаква да покаже тъмната страна на Брус Уейн, подобно на начина, по който “Жокера” направи това през есента на 2019 г. Режисьор на филма е Мат Рийвс. Снимките вече бяха спирани веднъж през март, заради настъпването на глобалната пандемия. Очакваше се премиерата да бъде насрочена за юни 2021 г, след което тя бе преместена за октомври идната година. Дали това ново прекъсване се доведе до ново отлагане все още остава неясно.

34-годишният Робърт Патинсън е шестият актьор, който влиза в образа на черния рицар с плащ. Преди него това са правили Майкъл Кийтън, Вал Килмър, Джордж Клуни, Крисчън Бейл и Бен Афлек. Новият „Батман“ има за цел да повтори успеха на „Жокера“ с Хоакин Финикс и да представи спасителя на Готъм в по-тъмна светлина, отколкото сме свикнали да го виждаме.

Вероника Чанева
Вероника Чанева Отговорен редактор
Новините днес