Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата в Ню Йорк поиска официално от платформи за криптовалути да обяснят какво правят

18 април 2018, 08:51 часа • 2129 прочитания

Прокуратурата на щата Ню Йорк в САЩ съобщи, че е поискала от платформите за обмен на криптовалути подробности за дейността им. Засега обявената цел е по-добра информираност на обществеността и не се предвиждат съдебни действия на този етап, пише БГНЕС.

Службата на прокурора на щата Ерик Шнайдерман е изпратила искане до 13 големи платформи с тази цел. Желанието е да се получи предварителна информация за акционерите, за процедурите за вътрешен контрол и за мерките за защита на частния живот и срещу прането на пари.

Сред тези платформи са най-големите действащи лица на пазара като обем, като Bitfinex, която осъществява около една трета от обемите според специализираните сайтове bitcoinity.org, Coinbase или bitFlyer.

От прокуратурата ще анализират отговорите, ще сравнят помежду им платформите и накрая ще представят на обществеността това, което са научили", според комюникето.

Предвидено е да се разкрият имената на платформите, които не отговорят на всички въпроси на прокуратурата.

През януари японската платформа Coinchek, която не е попаднала под прицела на прокурора в Ню Йорк, беше атакувана от хакери, които откраднаха стотици милиони долари в криптовалутата. Много индивидуални сметки в криптовалута се оказаха хакнати и изпразнени.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес