Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов глобален срив в услуги на Microsoft

30 юли 2024, 17:50 часа • 1239 прочитания
Технологичният гигант Microsoft се извини, след като хиляди хора в Обединеното кралство съобщиха за проблеми с неговите продукти - от услугата за електронна поща Outlook до хитовата игра Minecraft.
Системата Downdetector, която следи уебсайтове, показа, че във вторник следобед хиляди са съобщили за проблеми.
Инцидентът се случва по-малко от две седмици, след като голям глобален срив в информационните технологии доведе до недостъпност на милиони компютри, което се отрази на здравеопазването и пътуванията.
Microsoft заяви, че „разследва съобщения за проблеми при свързването с услугите на Microsoft в световен мащаб“.
„Искрено се извиняваме за причиненото неудобство“, се казва в публикация в X, бившия Twitter.
„В момента нашите експерти разследват ситуацията, за да я разрешат възможно най-скоро“.
Във вторник на уебсайта за състоянието на услугите на технологичния гигант беше публикувано предупреждение, че се проучва проблем с „мрежовата инфраструктура“, който оказва влияние върху достъпа до Microsoft Azure - платформата за изчисления в облак, която стои зад много от неговите услуги.
Translated with DeepL.com (free version)

Технологичният гигант Microsoft публикува информация в социалните мрежи, след като хиляди хора в Обединеното кралство съобщиха за проблеми с продукти на компанията - от електронната поща Outlook до хитовата игра Minecraft.

Системата Downdetector, която следи уебсайтове, показа, че във вторник следобед хиляди са съобщили за проблеми.

Инцидентът се случва по-малко от две седмици, след като глобален срив в информационните технологии доведе до недостъпност на милиони компютри, което се отрази на стотици отрасли по цял свят.

Днес (30 юли) Microsoft заяви, че "разследва съобщения за проблеми при свързването с услугите на Microsoft в световен мащаб". Още: Експерт: Сривът на интернет е пример за цифрова пандемия

"Искрено се извиняваме за причиненото неудобство", се казва в публикация в X, бившия Twitter.

"В момента нашите експерти разследват ситуацията, за да я разрешат възможно най-скоро", се казва още в извинението.

По-късно на уебсайта на технологичния гигант беше публикувано предупреждение, че се проучва проблем с "мрежовата инфраструктура", който оказва влияние върху достъпа до Microsoft Azure - платформата за изчисления в облак, която стои зад много от неговите услуги.

 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес