Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

A1 най-вероятно ще обжалва наложена от КЗК глоба

26 ноември 2018, 18:25 часа • 4257 прочитания

Най-вероятно ще обжалваме решението на КЗК да ни наложи глоба пред Върховния административен съд в определения от закона срок. Това споделиха от мобилния оператор A1 във връзка с решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да наложи глоба от 2% от нетните приходи от продажби от предоставянето на електронни съобщителни услуги и разпространение на телевизионни програми на дружеството за 2017 година.

От A1 уточниха, че все още юридическият им екип не се е запознал детайлно с мотивите за взетото решение. "А1 с всички свои действия винаги следва законовите разпоредби и действа в интересите на своите клиенти и партньори. Това е нашата гледна точка и в конкретния казус, затова най-вероятно ще обжалваме решението пред Върховния административен съд в определения от закона срок", съобщиха от оператора. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

Глобата от малко над 800 хил. лева е наложена заради прекратяване от страна на А1 на договор с „Хенди-Тел“ ЕООД. Твърдението на "Хенди-Тел" е, че контрактът е прекратен в нарушение на чл. 37а от Закона за защита на конкуренцията - злоупотреба с по-силна позиция при договаряне.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес