Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Създадоха уникалния стенопис "Небесен театър" специално за Сатиричния театър

23 октомври 2023, 14:59 часа • 1459 прочитания

В Сатиричен театър "Алеко Константинов" вече има стенописи, посветени на едни от най-големите звезди в българския театър. "Изключително сме щастливи да ви направим съпричастни към финалния етап на конкурса за стенописи във фоайето на театъра. С него продължаваме мисията и каузата, които следваме – да съхраним историята на театъра и връзката между поколенията творци сатирици", коментират от трупата.

Снимка: Сатиричен театър "Алеко Константинов"

Те изказват благодарности на карикатуриста Чавдар Николов и на професора по стенопис Страхил Ненов – за реализацията на проекта, наречен "Небесен театър". В него са почетени над 50 актьори, режисьори, писатели, драматурзи и сатирици, чието творчество е пряко свързано с основополагането и развитието на Сатирата.

Изключително сме щастливи да ви направим съпричастни към финалния етап на конкурса ни за стенописи във фоайето на...

Posted by Сатиричен театър "Алеко Константинов" on Monday, October 23, 2023

Специалните маски в Сатирата 

Колона с маски на обичаните от всички Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев и Татяна Лолова беше открита на 12 октомври. Проектът се реализира от скулптора Кунка Димитрова. Следващата маска ще бъде на Георги Парцалев. "Идеята е на месец да правим поне по една маска", казва директорът на трупата Калин Сърменов, цитиран от БТА.

Още: "Булчинската рокля" от Щефан Фьогел с премиера в Сатиричния театър

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес