Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свършиха билетите за "Прилепът" на 27 октомври в Музикалния театър

24 октомври 2019, 15:30 часа • 5017 прочитания

Свършиха билетите за спектакъла „Прилепът” на 27 октомври. Все още обаче има такива за другите премиерни дати - 25 и 26 октомври, съобщиха от Музикалния театър.

На 25 октомври (петък) звездата на културната институция Олга Динова прави дебют в ролята на Розалинда. В продължение на 23 години в оперетата на Щраус тя се въплъщава в ролята на Принц Орловски. Сега за първи път гледаме колоратурното мецосопрано в трудната в изпълнителско отношение роля на Розалинда, която е написана за сопрано. Неин партньор като Айзенщайн ще е Богомил Спиров. Това е една от неговите емблематични роли, десетки пъти се е въплъщавал в нея не само на сцената на Музикалния театър, но и по време на гастролите на театъра в чужбина. Като Принц Орловски дебютира младият солист на Музикалния театър Александър Панайотов. В петък диригент на оркестъра на Музикалия театър е Димитър Косев.

На 26 октомври (събота) гледаме една от утвърдените солистки на театъра Добрина Икономова в коронната ѝ роля на Розалинда. В ролята на Франк, директорът на затвора, играе един от доайените на театъра – Христо Сарафов. В ролята на Адела ще видим дебюта на Теменужка Трифонова, нашумяла след изпълнението си на Кристин във „Фантомът на операта".

Участват хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов.

Следващият месец гледайте „Прилепът” на 22 и 24-и ноември. Билети на касата и на сайта на театъра.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес