Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Не ми го побира главата, схемата с театъра в Разград е кардинално нова": Говори министърът на културата

02 октомври 2024, 08:01 часа • 1258 прочитания

Схемата с театъра в Разград е кардинално ново и е изключително арогантно. Това заяви служебният министър на културата маестро Найден Тодоров пред bTV за ареста на директора на разградския театър Левон Манукян. 

Още: По подозрения за присвояване и пране на пари: Арестуваха директора на разградския театър Левон Манукян

Кой е мозъкът на групата в разградския театър?

Той заяви за ситуацията за разградския театър не му побира главата как може да се случи въпросната схема. В момента, в който разбрахме какво се случва в Разград, предстои проверка на много театри, закани се министърът. В Разград са били назначени фиктивно хора, които нямат нищо общо с културата. Имало е лице-посредник, което първо е намирало хората и после е събирало парите. 

Това, което е абсурдното за финансирането на театрите, е, че с плаващ бюджет е невъзможен контролът на Министерство на културата. Три са стъпките, които могат да се направят в момента - да бъдат наказани виновните, втората - да се вземат мерки повече да не се допуска ситуацията в разградския театър и третата - да има промяна в законодателството и финансирането, подчерта Найден Тодоров. 

Той очаква скоро да разбере каква е била схемата с разградския театър, за да може да види и кой е бил мозъкът на групата. 

Найден Тодоров уточни, че няма излизане на други пари от театрите. 

Още: 16 години държавата не може да приеме наредба за участието на непълнолетни във филми

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес