Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русенска професионална гимназия получи приз на национален форум

13 август 2019, 15:25 часа • 3564 прочитания

Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ - Русе получи диплом за отличие в номинациите за годишните награди „Прокултура 2019“ в категория „Училище“.

Призът бе връчен вчера на VII национална конференция „Достъп на младите хора до култура: ролята на фестивалите по изкуствата“. Наградата е признание за интереса, ентусиазма и съпричастността на училището към развитието на достъпа на младите хора до култура. Основната цел на организаторите - Българска асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) е да насърчи национално отговорен диалог за създаване на благоприятна, насърчаваща и подкрепяща среда за приобщаването на младите хора към култура в България.

Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ - Русе получи оценка за инициативи в рамките на проект „Истории по действителни случаи“ на фондация „Русе - град на свободния дух", както и за ежегодните си участия в Младежкото ЕКСПО, организирано традиционно от РУ „Ангел Кънчев“.

„Докосването на възпитаниците ни до историята и до света на изкуството и културата утвърждава училището като притегателен център, като ефективно образователно пространство със споделени ценности и идеи“, заявява инж. Диана Иванова, директор на гимназията.

Юрий Илиев
Юрий Илиев Отговорен редактор
Новините днес