Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Деца се учат да реагират правилно в рискови ситуации

20 май 2019, 13:10 часа • 1415 прочитания

В зала „Дунав“, в кв. „Здравец“ в Русе се проведе заключителното събитие по националната програма „Работа на полицията в училищата“ под надслов „Ваканция здравей! Да играем безопасно!“. Държавната програма и съпътстващите събития като провелия се турнир по баскетбол се организират съвместно от ОДМВР-Русе, Регионално управление по образование – Русе и Ученическа спортна школа – Русе.

Целта на институциите е да създаде у децата модел на безопасно поведение, да им помогне да изградят умения за разрешаване на конфликти, да играят безопасно и да реагират правилно в рискови ситуации.

Участваха деца от следните училища от Русенска област: ОУ „Тома Кърджиев“, СУЕЕ „Константин Кирил Философ“, ОУ „Иван Вазов“, СУПНЕ „Фридрих Шилер“, ОУ „Любен Каравелов“ (всички от Русе), СУ „Панайот Волов“ – гр. Бяла, СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Две могили и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Сливо поле. Всяко учебно заведение се представи с по един отбор, съставен от четири състезатели – две момичета и две момчета.

За победителите имаше осигурени награди, а организаторите бяха подготвили и специални грамоти за участие на всички училища, които се отзоваха и участваха в програмата. Състезанието отбелязва края на учебната 2018/2019 г. и началото на лятната ваканция.

Юрий Илиев
Юрий Илиев Отговорен редактор
Новините днес