Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Здравословна напитка с джинджифил, готова за 20 минути

22 юли 2023, 09:15 часа

Няма нищо по-хубаво от това да предлагате на организма си полезни и здравословни напитки, които да го подсилват и зареждат с енергия.

През лятото повечето хора се насочват към ледени газирани напитки, студени бири и всякакви други сокове и коктейли, в които присъстват много оцветители, консерванти и все вредни съставки.

Истината е, че приготвянето на здравословни напитки не е никак сложно. Дори бихме казали, че направата им не ще отнеме повече от половин час. Всеки може да си отдели това време, а след това цял ден ще се подсилва със свежа и полезна течност.

Джинджифил, ябълка и лимон: сместа, която трябва да приемате всяка сутрин

Как да си приготвим здравословна напитка с джинджифил?

Мнозина от вас, щом чуят джинджифил, си мислят, че вкусът на напитката няма да им допадне. Напротив! Джинджифиловата напитка, за която ще ви разкажем днес, е уникално вкусна и съвсем достойно може да замести всички онези летни коктейли, които сте свикнали да консумирате в жегите. Отделно от това напитката спомага и за свалянето на излишните килограми - допълнителен бонус.

Какви продукти са ви нужни?

За да приготвите вкусната напитка, ще са ви нужни няколко продукта.

Ето го и списъкът:

  • газирана вода - 4 л
  • лимони - 5 бр.
  • джинджифил - 20 г
  • пчелен прашец - 10 г
  • мед - 1 кг
  • индийско орехче - 1 г

Начин на приготвяне:

Количеството на джинджифила следва да го определите сами. Много зависи от това какъв вкус желаете да постигнете. Ако искате да е по-люто добавете около 20 грама. Почистете го и го настържете. Това е първата стъпка, която да преминете.

Пийте тази вкусна напитка с джинджифил за бърз метаболизъм и разреждане на кръвта

Хората, които редовно си приготвят напитката, споделят, че на 4 литра вода около 15 грама джинджифил са напълно достатъчни.

Вземете голям съд, в който да изсипете пчелния прашец. След това изстискайте 4-те лимона, а 5 - я нарежете с кората. Изсипете 1 кг мед, а след това налейте водата.

Ако вкусът на газираната вода не ви допада, съвсем спокойно може да я замените с изворна вода.

На финала се добавя съвсем малко количество индийско орехче и кардамон за аромат.

Напитката се бърка, докато медът не се разтопи. Добре е преди консумация да оставите за няколко часа да престои. Така вкусовете ще се смесят и крайният резултат ще е още по-добър.

Сервирайте напитката в красиви чаши, украсени с резенчета лимон или друг вид декорация.

Задължително пригответе тази здравословна джинджифилова наслада. Освен, че ще спомогне за коригиране на теглото, с нея ще се чувствате още по-енергични и тонизирани. Тя е полезна и много освежаваща!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес