Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо хитрите домакини замразяват картофите, преди да ги пържат

03 май 2022, 15:05 часа

Пържените картофки са любими на малки и големи. Те са толкова вкусни, че можем да ги похапваме ежедневно. Разбира се, става въпрос единствено за онези картофки, които са мекички отвътре и хрупкави отвън. Как обаче в ресторантите успяват да постигнат този ефект и възможно ли е у дома да се получат също толкова апетитни?

Днес ще ви разкажем защо много домакини решават да замразят картофите, преди да ги изпържат. Много от вас може и да се изненадат, а други навярно вече са пробвали и сами могат да потвърдят, че този трик действа безотказно.

Истината е, че когато замразите картофките, след като ги изпържите те са великолепни на вкус и точно такива, каквито ги предпочитате - мекички отвътре и със златиста и хрупкава коричка.

С този уникален ТРИК ще забравите за пръските олио, докато пържите картофки

Ето и една рецепта за перфектните пържени картофки:

• Картофи;

• Олио;

• Сол;

• Захар;

• Вода;

• Пипер.

Начин на приготвяне:

Обелете си картофите и ги нарежете на тънки ивички. Стремете се да са с еднаква големина, за да могат да се изпържат равномерно, а и да имат красив вид. За да не станат меки, направете си марината, в която да ги накиснете за половин час. Излейте две чаени чаши вода в купа, добавете една лъжичка сол и същото количество захар. Оставете картофите за 30 минути. След това ги подсушете с кухненска хартия и ги приберете във фризера да замръзнат.

Защо опитните домакини винаги слагат лъжичка от тази подправка, когато варят ОРИЗ

След като ги изпържете, картофките ще са по-вкусни от всякога. Коричката им ще е идеално хрупкава, а сърцевината им ще се топи в устата ви. Задължително опитайте и ще останете безкрайно доволни от резултата.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес