Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вкусна рецепта за свински късчета с ориз и зеленчуци

31 януари 2022, 10:25 часа

В тази статия ще ви представим една много вкусна рецепта за зимно ястие, което върви идеално с червено вино. Може да го приготвите и без свинско месо, ако предпочитате, но ние ви съветваме да заложите на класическата рецепта. Малко по-тежко ястие е, така че го препоръчваме за ранна вечеря или обяд, след който да може да си починете. Вижте как се прави. 

Продукти, които ни трябват за рецептата:

Половин килограм месо от плешка; 

100 грама бяло вино;

Един стрък зелен лук;

Една червена пиперка;

Една зелена пиперка;

Един морков;

Пакет бял перлен ориз;

Сол на вкус. 

Как се приготвя?

Рецептата не е особено сложна и често се получава идеално дори на начинаещи кулинари. Първото нещо, което трябва да направите, е да нарежете свинското месо от плешката на хапки. Сложете на котлон тенджера или дълбок тиган, в който да готвите. Сложете олио и пуснете свинското вътре, като добавите бялото вино. Изчакайте виното да изври и леко запържете месото докато стане готово. След това може да поръсите с черен пипер (по желание). Сварете ориза отделно, като следвате указанията на опаковката на пакета. 

Запържете отделно в горещо олио нарязаните на ситно пиперки, морков и зелен лук. След това объркайте заедно ориза и зеленчуците и ги сервирайте със запърженото свинско мсео. 

Ако ви е по вкуса, можете да добавите пресен магданоз, който е нарязан на ситно. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес