Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уникално сирене по шопски любимо на всички българи

14 януари 2024, 01:37 часа

С богатите вкусове и аромати на българската кухня, сиренето по шопски се нарежда като едно от най-любимите ястия сред всички българи. Тази класическа рецепта е лесна за приготвяне и е идеален избор в моменти, когато времето е ограничено, а желанието за вкусна топла манджичка е на първо място.

Най-вкусното сирене по шопски се приготвя по този начин

Как да си направим сирене по шопски?

Рецепта:

Първата стъпка от рецептата за сирене по шопски е подготовката на продуктите. На дъното на малко гювече се слага чаена лъжица краве масло. Домата се обелва, нарязва се на филийки и се нарежда върху маслото. Сиренето се настъргва върху домата, след което се поставя капак на гювечето и се поставя в студена фурна. След като фурната се включи на 200 градуса, гювечето се пече за приблизително 20 минути.

сирене

След като мине указаното време, гювечето се изважда от фурната, капакът се маха, и яйцата се чукват върху сиренето. Гювечето се връща във фурната и се пече докато яйцата станат готови. Ако предпочитате по-пикантни вкусове, може да добавите и една люта чушка за още повече вкус. Преди сервиране, сиренето по шопски се поръсва с червен пипер, придавайки му визуален и вкусов завършек.

Сирене по шопски в гювече по бабина рецепта

Сирене по шопски е не само символ на българската култура, но и представлява вкусно и лесно ястие за всеки ден. Неговата популярност не случайно расте сред всички българи, тъй като вкусът му предизвиква приятни спомени и удовлетворява сетивата. Следвайки класическата рецепта, вие лесно можете да създадете този уникален деликатес у дома и да се насладите на аромата, и вкуса му по всяко време.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес