Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това са подправките, които ВИНАГИ да добавяте към картофките

24 ноември 2021, 16:17 часа

Картофките са сред най-харесваните храни от малки и големи. Веднага, щом бъдат сервирани на трапезата, те си намират компания и бързо биват похапвани. Има обаче няколко подправки, които са в състояние моментално да променят вкуса на добре познатия ни картоф. Някои от тях са индийско орехче, магданоз и розмарин. Кои обаче са останалите, ще ви разкажем в днешната статия.

Кои подправки винаги да добавяме към картофките?

Картофът се приготвя сравнително лесно. Сам по себе си, той е достатъчно вкусен. Някои хора дори готвят картофите единствено със сол и за тях това е достатъчно. Когато обаче добавим и малко зеленина, ароматът им е много по-наситен. Запомнете нещо много важно – когато използваме свежи подправки, те се добавят накрая. Когато готвим картофките със сухи подправки – добавяме ги в началото.

Полезни ли са пресните картофи за вас?

Белият пипер е една от подправките, които майстор готвачите използват при готвенето на картофи соте или варени картофи за салата. Подправката е пикантна, но не толкова, колкото черния пипер.

Ако обаче готвите картофена супа, използвайте стрък розмарин. Той се слага към края на самото приготвяне. Държи се около 5 минути в тенджерата и едва след това се вади. Ако ги забравите при останалите зеленчуци, рискувате супата да има горчив вкус.

Когато обаче решите да използвате кореноплодния зеленчук за направата на гарнитури, заложете на лук, черен пипер, кимион, босилек. Това са най-подходящите подправки, които можете да съчетаете помежду си.

Има хора, които обичат по-натрапчиви вкусове. Ако сте един от тях, заложете на по-силните подправки, като зелен лук, чесън, мащерка, естрагон, розмарин. С тях ще продадете един по-различен прочит на вашето ястие. Розмаринът обикновено бива използван при готвене на пресни картофки. Той се съчетава добре с морска сол.

Експериментирайте с подправките, когато приготвяте картофки. Позволете на скучното ястие да се превърне в кулинарен шедьовър, омагьосващ всички на трапезата ви!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес