Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шеф готвач на Елизабет II и султана на Бруней пристига у нас (СНИМКА)

17 ноември 2016, 12:21 часа

Носителят на звезда Мишлен - шеф Пиетро Д'Агостино ще гостува в България, за да запознае ценителите със сицилиански кулинарни специалитети в гурме стил. Италианецът, който е готвил за величия, като Елизабет II и султана на Бруней, ще представи в столичен ресторант петстепенно меню, съчетаващо традиционни рецепти от неговия край.

Сред кулинарните изненади ще има предимно характерните за острова морски дарове, като например интересното съчетание – див лаврак с крем от резене и малки хрупкави сепии. Шеф Пиетро Д‘Агостино ще запознае българите и с вкуса на едно от вълшебствата на сицилианската трапеза – десертите.

В сицилианската кухня се наблюдава влияние от много и различни народи, което я прави толкова атрактивна. Елини, древни римляни, араби и много други, са се разписали върху кулинарните традиции. В този тип кухня на почит са морските дарове, особено място заема патладжанът, а десертите и сладоледът оставят траен спомен във всеки, който ги опита. Чесън, риган, босилек и мащерка са сред запазените марки подправки на сицилианските специалитети.

Снимка: ICreative

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес