Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С този вълшебен чай ще забравите за болки в гърлото и кашлица

09 януари 2023, 14:00 часа

Коренът от джинджифил е наистина вълшебно средство срещу настинка: моментално облекчава симптомите и помага за преодоляване на вирусите. Има много рецепти за лечебен чай при кашлица и настинка. Препоръчително е да се пие сутрин или през деня (половин час след хранене). През нощта е нежелателно, тъй като джинджифилът има отлични тонизиращи свойства - ободрява повече от кафето!

1-ва рецепта: чай с подправки.

Този чай бързо и ефективно помага при болки в гърлото и кашлица. За приготвянето вземете черен или зелен чай, джинджифил, няколко шушулки кардамон, 1-2 бр. карамфил.

Сварете чай, прецедете го в малък съд, сложете го на огъня. Към него добавяте кардамон, настърган джинджифил, карамфил - и ври за около 20 минути. Накрая се добавя малко лимонов или портокалов сок (прясно изцеден) за вкус. Прецежда се, охлажда се и се филтрира отново. Можете да го пиете както студен, така и топъл. Смята се, че такъв чай ​​с джинджифил помага не само при лека кашлица и настинки, но дори облекчава симптомите при тежък бронхит и пневмония.

Лекар разкри по колко чай на ден сваля кръвното

2-ра рецепта: вино и сини сливи.

Сварете зелен чай, слагате го в тенджера и поставете на слаб огън. Към него добавяте настърган корен от джинджифил (около 4-5 см), малко сини сливи и 250 г червено сухо вино. Тази ароматна смес трябва да се вари на слаб огън в продължение на 25 минути, след това се прецежда и охлажда.

Препоръчително е да се приема разреден (просто добавете вряща вода в съотношение 1:1). Тази рецепта е вълшебна - бързо и нежно облекчава всички неприятни симптоми при настинка: прогонва хремата и кашлицата, облекчава главоболието и мускулните болки, тонизира и ободрява.

Чудният домашен чай, който върши чудеса за сърцето и черния дроб

3-та рецепта: бърза рецепта.

Тази рецепта е чай от джинджифил при настинка. Тя е чудесна за тези, които винаги бързат и решават да издържат настинката или грипа всеки път на крака.

Сутринта нарежете джинджифила на тънки филийки, сложете в голяма чаша, добавете няколко листа зелен чай. Върху джинджифила се слагат 3-4 кръгчета пресен лимон и се заливат с вряща вода. След това бягайте и се пригответе за работа. От 5 до 7 минути - и чаят е напълно готов. Няколко топли глътки по пътя - за целия ден ще бъдете енергизирани и затоплени от вкусен ориенталски аромат.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес