Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С тази панировка калмарите се получават по – вкусни от тези по заведенията

26 януари 2022, 14:51 часа

Панираните калмари са едни от най-предпочитаните морски дарове. По заведенията почти винаги ги приготвят феноменално вкусни – апетитни отвътре и с хрупкава коричка отвън. За съжаление у дома не винаги успяваме да постигнем същия този краен резултат.

Днес обаче ще ви споделим къде точно грешите и какво се изисква от вас да направите, така че да успеете да си приготвите най-вкусните калмари на света.

Как е правилно да се панират калмарите?

Запомнете, че най-обикновената панировка е с царевично брашно. Именно на него морските дарове дължат апетитния си златист загар. Много е важно обаче, когато ги панирате, да нагреете олиото преди това. Не поставяйте много парченца в тигана, защото по този начин температурата пада. Когато температурата падне, панировката ще попие от мазнината и накрая вкусът на морските дарове съвсем няма да е това, което сте очаквали.

Тайната на перфектно панирания кашкавал

Не забравяйте, преди да овкусите калмарите, да премахнете ципата им, така че да не са жилави, след като ги сервирате в чинията и поднесете на трапезата. Поръсете ги със сол и черен пипер, а след това ги оваляйте в царевично брашно. Накрая ги потопете в разбитите на сняг белтъци и пуснете в загрятата мазнина.

Времето, което им е нужно да се сготвят, е около една минута, не повече. Накрая обаче ги поставете върху кухненска хартия, за да може излишната мазнина да се отцеди от тях.

Задължително опитайте тази панировка. Калмарите накрая се получават по-вкусни от онези, които ни сервират в най-лъскавите ресторанти, предлагащи морска храна.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес