Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пържени филийки на тостер - такава вкусотия не знам дали сте опитвали

22 юли 2023, 08:17 часа

Помните ли вкуса на онези пържени филийки, които нашите баби ни приготвяха, когато бяхме деца? Сигурни сме, че все още можете да отличите специфичния аромат на домашната закуска. Това специално ухание се носеше в цялата къща часове наред. Никой не го беше грижа, че след това ще мирише на пържено. По-важни бяха моментите, прекарани със семейството около трапезата. Като, че ли приоритетите на хората значително се измениха.

В днешно време ни вълнува видът на храната, а не толкова самият вкус. Предпочитаме да бъдем в крак с модата, без да имаме представа на какво точно се крепи избора ни и от какво бива продиктуван той. Всичко е много по-различно, но спомена за бабините пържени филийки никога няма да ни напусне. И още, и още, щом затворим очи, можем да си представим онзи огромен поднос, препълнен с току - що изпържени филийки, от които се носи едва забележима пара.

Към тях баба винаги поднасяше бурканче с домашен конфитюр или бучка сирене, приготвена от млякото на кравата. Всичко беше по-натурално, по-вкусно, по-истинско. Магия, която помним и до днес.

Днес сме решили да ви зарадваме с една такава рецепта за вкусни пържени филийки, които пречупихме през нашата призма. Баба не ги приготвяше на тостер, защото последната ѝ грижа бе да следи калориите. Ние обаче ще ви зарадваме с пържени филийки на тостер, които всеки може да си позволи да похапне, дори и хората, които тренират интензивно и спазват хранителни режими.

Преминаваме към списъка с продукти, нужни за приготвянето на филийките.

Ето го и него:

  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сода - 1 щипка
  • хляб - 4 - 5 филийки

Как се приготвят най-вкусните филийки на тостер?

Яйцата и солта се разбиват с помощта на вилица. Може да ползвате и специален прибор, няма никакво значение.

Киселото мляко се смесва със содата, разбърква се и се оставя содата да се активира.

Когато това се случи, млякото се прибавя към яйцата и сметта се разбърква.

Всяка една филийка се потапя в сместа, а след това се слага в тостера за сандвичи, за да се изпече. Може да я държите минута - две или малко повече. Когато хване желания златист загар, я извадете и на нейно място сложете следващата филийка.

За предпочитане е пържените филийки да се сервират със сладко или сиренца. Може да включите и плодове за още по-здравословна закуска.

Задължително пробвайте тази рецепта.

Да ви е вкусно!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес