Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По-вкусно отколкото в магазина: бърза рецепта за домашна майонеза за 10 минути

31 май 2024, 17:11 часа

Оказва се, че можете много лесно да си направите собствена майонеза. Искате ли да поглезите семейството си с наистина вкусна и натурална майонеза? Съмнявате се, че можете да я приготвите сами? Бързаме да ви зарадваме: лесно е да си направите ароматна домашна майонеза, която ще ви бъде и полезна.

Нашата рецепта стъпка по стъпка ще разсее всичките ви съмнения. Продължавайте към кулинарните постижения!

С какво домашната майонеза е по-добра от купената в магазина?

Основните предимства на домашната майонеза са отличният ѝ вкус и естественият ѝ състав. Вие контролирате качеството на съставките и тяхното съотношение. Без консерванти, сгъстители и други съмнителни добавки! Само проверени продукти и вашата любов. Всеки, който обича натуралните и вкусни продукти, ще я хареса. Как може да се сравни с това купената от магазина майонеза?

Домашна майонеза - ще се влюбите в тази рецепта

Домашна майонеза – рецептата:

Време за готвене: 10 мин.
Рецепта за 4 лица
Кухня: авторска
Вид на ястието: сосове и дресинги

Съставки:

Яйчен жълтък - 2 бр.
Лимонов сок - 1 с.л.
Пикантна горчица - 1 ч.л.
Нерафинирано растително масло - 250 мл;
Сол на вкус;
Смлян черен пипер на вкус.

Метод на приготвяне:

1. За да получите майонеза с желаната гъстота, е важно да комбинирате правилно съставките. За целта разбийте жълтъците, горчицата, солта, захарта и половин порция лимонов сок с потапящ миксер до хомогенност.

2. След това, докато продължавате да разбивате, на тънка струя сипете растителното масло. Вливайте олиото бавно, за да има време да се смеси напълно с яйчената и лимоновата смес. На този етап майонезата ще започне да се сгъстява пред очите ви!

3. След като сте изсипали цялото количество олио, опитайте майонезата на вкус. Ако искате да я направите по-пикантна, добавете още лимонов сок или оцет.

4. Разбийте още веднъж до пълна хомогенност - и нашата несравнима домашна майонеза е готова! Прехвърлете я в чист буркан, съхранявайте я в хладилника и я използвайте според указанията.

Да ви е сладко – споделете тази прекрасна рецепта с някой любим човек.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес