Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Плодов ПУДИНГ за силен имунитет

23 декември 2022, 14:00 часа

Сигурно вече сте чували, че витамин D, С и цинкът са главните играчи в играта за запазване на имунитета, затова се опитвате всеки ден да внасяте в организма си храни, обогатени с тези витамини. Освен това имайте предвид, че през студените, зимни дни трябва да приемате витамин Е, а той най-често се съдържа в храни като: чесън, куркума или джинджифил, те са отлични в борбата с всякакви бактерии, вируси и евентуални възпаления.

Винаги е подходящо време за плодове! Най-добрият начин да си набавите витамини е да ядете плодове всеки ден. През зимата можете да експериментирате и да приготвяте различни пудинги, а ние споделяме с вас една чудесна рецепта, която освен всичко друго ще укрепи имунната ви система! Особено важно е, че този здравословен десерт може да бъде приготвен само за 5 минути!

Рецепта за вкусен десерт от ягоди с кисело мляко

Необходими съставки: 

1 банан

Шепа ягоди, малини или боровинки

1 чаена лъжичка лимонов сок

1 чаена лъжичка мед

Рецепта за бърз и вкусен сладкиш, който се топи в устата

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки в блендер и добавете малко вода или бадемово мляко (достатъчно, за да може блендерът да работи). Ще получите гъста смес, която можете да поднесете в десертни купички. Украсете пудинга с парченца плодове и здравословен топинг или добавете още малко мед. Този десерт бързо ще се превърне в любим на всички членове на семейството!

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес