Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрата морковена торта - идеален веган десерт

15 февруари 2021, 09:06 часа

Време е за една чудесна рецепта за десерт за морковена торта. Тя идва от сайта olivemagazine.com и е идеален веган десерт.

Продукти:

зехтин 125мл

кафява захар 175 гр

ванилов екстракт 2 ч.ч.

соево мляко 300 мл

ябълков оцет 1 ч.ч.

брашно 325гр

бакпулвер 2 ч.ч.

сода 1½ ч.л.

канела 2½ ч.ч.

индийско орехче 1 ч.ч.

джинджифил 1 ч.ч.

фина морска сол ½ ч.л.

орехи 110гр

веган крема сирене

моркови 300гр, настъргани

Приготвяне:

Загрейте фурната. Разбъркайте заедно зехтина, захарта, ванилията в голяма купа, докато захарта започне да се разтваря. В мерителна кана комбинирайте соевото мляко и ябълковия оцет. Разбийте добре и оставете настрана - млякото ще се разцепи или уплътни, но не се притеснявайте, ако се случи. В малка купа смесете зехтин и захар. Разбийте добре за 30 секунди - сместа трябва да се събере и зехтинът да не се отделя повече от захарта. Малко по малко добавете сгъстеното соево мляко към сместа от зехтин и захар, като през цялото време разбивате. В купа пресейте брашното, бакпулвера, бикарбоната, 2 ч. л. канела и индийско орехче, джинджифил и сол. Разбъркайте заедно. Добавете брашнената смес към мократа смес заедно с настърганите моркови и 70 г от накълцаните орехи. Смесете. Поставете тестото в подготвената форма за кекс и печете във фурната за 25-30 минути. Преди да извадите от фурната, тествайте с клечка за зъби в центъра на всяка торта - тя трябва да излезе чиста. Оставете да се охлади.

Докато сладкишът се охлажда, направете глазурата. В купа или миксер, разбийте зехтина и крема сиренето, докато стане гладка и пухкава. Добавете ванилията и разбийте отново, за да се комбинират. В друга купа пресейте пудрата захар. Когато миксерът е на ниско ниво, добавете пудрата захар лъжица по лъжица (ако добавите всичко наведнъж, глазурата ще се раздели). Може да не е необходимо да добавяте цялата пудра захар, така че продължавайте да добавяте, докато глазурата стане гъста, гладка и разбита. Колкото повече захар добавяте, толкова по-дебела ще става глазурата.

За да сглобите тортата, извадете охладените слоеве от формичките. Внимателно нанесете щедър слой глазура върху един слой. Отгоре покрийте втория слой, последван от останалата глазура, след което използвайте нож, за да оформите леко стените на тортите. Преди сервиране поръсете тортата с останалите ½ ч. л. канела и нарязаните орехи.

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес