Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лятното мезе за бира, което е номер 1

04 юни 2022, 08:32 часа

През лятото мъжете не се лишават от любимата си студена бира. Тази напитка е предпочитана от силния пол най-вече в горещините. Ако искате да поднесете охладената бира на своята половинка и заедно с нея да добавите и нещо апетитно, то тази рецепта е перфектната за вас.

Лятно мезе за бира, по което мъжете са луди:

Продукти, които ще са ви нужни:

• картофи - 4 бр.;

• тиквички - 1 малка;

• сол - на вкус;

• яйца - 1 бр.;

• кашкавал - 50 г;

• пармезан - 50 г.

Начин на приготвяне:

Лятното мезе е невероятно вкусно, а най-хубавото е, че се приготвя за нула време. Стъпките са няколко и през тях се преминава за минути.

3 мезета за бира, които всички мъже обожават! Приготвят се за МИНУТИ!

Най-напред трябва да обелите и настържете картофите. След като направите това, поръсете ги със сол и други подправки по избор.

В отделна купа настържете тиквичката и след това посолете. Имайте предвид, че тя отделя много вода, затова е препоръчително да я държите няколко минути, за да може да се отцеди. След това смесете картофите и тиквичката.

Към зеленчуковата смес добавете едно яйце и разбъркайте. Оформете малки топчета, наподобяващи кюфтета. Подредете ги в тавичка за печене и ги поръсете обилно с кашкавал или пармезан.

Когато мезето хване златиста коричка, го извадете от фурната. По желание може да го поръсите с нарязан на ситно магданоз. Ако приготвите и млечен сос, господата ще са истински доволни и щастливи. Не забравяйте да поднесете мезето с охладена бира.

Наздраве и добър апетит!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес