Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Леко ястие, с което да отпочинете след празниците

10 януари 2021, 11:20 часа

Празниците минаха и вече изпратихме първата работна седмица. В нея бяха Йордановден и Ивановден, които допълнително допринесоха за тежкото хранене от празничните трапези. В тази статия ще предложим на вашето внимание рецепта за леко вегетарианско ястие, с което да отпочине организма ни след тежкото и обилно ядене по празниците. Освен това има допълнителен бонус, който отсъства при част от здравословните неща - ястието е адски вкусно.

Продукти за рецептата:

500 гр брашно

2 яйца

сол

сода

вода

домати, краставици, моркови

картофи, броколи

чесън, лук

сирене

ЗАЩО ТРЯБВА ДА МАХАТЕ СЪРЦЕВИНАТА НА ЧЕСЪНА

Начин на приготвяне на ястието:

От брашното, яйцата, солта, содата и водата се образува смес за палачинки – всичко се разбива в купа и се приготвя смес с консистенцията на боза и се изпичат палачинки. Докато се пекат, картофите и броколите се измиват, обелват, нарязват и сваряват в тенджера. Доматите, краставиците, лукът се измиват и нарязват. Всичко се поставя в купички и когато палачинките са готови, във всяка се добавя от зеленчуците, чесъна и сиренето.

Както всеки път продуктите могат да бъдат намерени лесно и не са особено скъпи. Това е нещо, на което държим по време на всички рецепти, които споделяме. Надяваме се, че рецептата ще ви хареса и че ще я изпробвате у дома. Споделете с нас резултатите. Ще се радваме да видим и други вегетариански рецепти, които да тестваме през януари в коментари под статията. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес