Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крем карамел: Десертът от детството

07 април 2023, 13:50 часа

Върнете се към безгрижното детство, като си приготвите вкусен крем карамел. Следвайте стъпките и резултатът ще е чудесен.

Необходими продукти:

яйца - 4 броя

прясно мляко - 500 мл

захар - 1/2 чаена чаша

ванилии - 2 броя

За карамела

Захар- 6 супени лъжици

лимонов сок - 1 супена лъжица

вода - 1 супена лъжица

Мляко с ориз: Класическа рецепта

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата за любимия крем карамел е да подготвите продуктите. Извадете яйцата и прясното мляко от хладилника предварително, за да не са прекалено студени, когато дойде време да се готвят.

Разбивате добре яйцата със захарта, след което добавяте и прясното и мляко и отново разбивате до пълно разтопяване на захарта.

Отделно в малка тенджера приготвяте карамела за крем карамела. Слагате тенджерата, в която сте смесили захарта, водата и лимоновия сок, да заври на котлона, като междувременно бъркате непрекъснато.

Бъркате карамелената смес докато придобие златист цвят, след което го сваляте от огъня и го разпределяте в купичките с помощта на лъжица. Пълните купичките с яйчената смес.

Крем карамелът се пече на водна баня в предварително загрята на 150 градуса фурна. Трябва да следите процеса на печене на крем карамела отблизо, защото е много важно водата да не завира. Готвенето продължава около час. Когато е готов десертът ще придобие златиста коричка.

Приятен апетит!

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес