Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво задължително да сложим в плънката на новогодишните сарми?

30 декември 2022, 12:30 часа

Новогодишните сармички са част от онези блюда, които задължително поднасяме на трапезата си. Почти не съществува човек, който да не обича да ги похапва. Много е важно обаче да знаем как правилно да ги приготвяме, ако искаме накрая гостите ни да ахнат от възхищение, а ние да се представим като много добри домакини.

Съществуват безброй рецепти за новогодишни сармички. Някои от тях са достойни за уважение, а други – не толкова. Всичко зависи от това какви продукти използваме за самата плънка.

Днес ще споделим една малка тайна, благодарение на която гозбата се получава ненадминато вкусна. Най-напред обаче ще споменем, че за още по-добър аромат е препоръчително да се използва глинен съд, а не обикновена тенджера или тава.

Новогодишна баница с крема сирене, която се получава много по-пухкава и вкусна

Какво се слага в плънката на новогодишните сарми?

Задължително правило е новогодишните сармички да се приготвят с кълцано месо. Единствено така се получават идеално сочни. Може да се използва един вид месо или няколко, зависи от предпочитанията. Когато накълцате месото, добавете подправките и след това идва ред на тайната съставка. Става въпрос за шепа стафиди. На сушените плодове дължим онзи незаменим вкус, за който говорим през цялото време.

Сместа е препоръчително да престои в хладилник за известно време. Ако я приготвите от предната вечер, би било най-добре.

На следващия ден може спокойно да преминете към оформянето на сармичките. Големината зависи от вашите предпочитания и тези на семейството ви. Колкото по-големи са сармите, толкова по-малко време ще ви отнеме самото им „сгъване“.

Ако сте решили да зарадвате всички у дома с това блюдо, не пропускайте да сложите и шепа стафиди към плънката. Сами ще се убедите в крайния резултат.

Весело посрещане на новата година!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес